Havi kitekintés / Mintaportfólió 2018.08.07.

Az aktuális mintaportfolió összeállítása: 2018. augusztus 07.

 

Mintaportfólió összeállításunkat vagyonkezelő kollégáink legfrissebb piaci elemzése alapján készítettük el.

A befektetési tevékenység időigényes és szakértelmet igénylő munka, ezért a mintaportfóliók publikálásával szeretnénk segítséget nyújtani Ügyfeleinknek, emellett célunk, hogy iránymutatást adjunk öngondoskodást célzó megtakarításhoz.

A VIG Alapkezelő befektetési alapjaiból a piaci helyzetnek megfelelő rendszerességgel két mintaportfóliót állítunk össze, egy konzervatív és egy kockázatvállaló mintaportfóliót.

A Konzervatív portfólió célja a mindenkori pénzpiaci hozamoknál jobb teljesítmény elérése, kis árfolyam ingadozás (volatilitás) mellett.

A Kockázatvállaló portfólió elsősorban olyan Ügyfeleknek szól, akik az esetenkénti nagyobb árfolyam ingadozást is hajlandóak tolerálni, mivel a portfólióban – ha a piaci helyzet megengedi – nagyobb súllyal szerepelnek magasabb kockázatú portfólióelemek (pl. részvény alapok vagy abszolút hozamú alapok), melyek várhatóan magasabb hozammal kárpótolnak a kockázatvállalásért.

 

Befektetési időtáv Kockázat vállalási hajlandóság Milyen összeget célszerű a portfólióba fektetni? Kiknek érdemes a klasszikus portfóliót választaniuk?
Konzervatív portfólió min. 1 év alacsony – közepes A mindennapi kiadásokhoz nem kapcsolódó megtakarításokat, melyekkel azonban, az inflációt meghaladó reálhozamot kívánunk elérni. Akik a biztonságot preferálják a hozammal szemben, mindamellett a pénzpiaci hozamoknál magasabb hozamokat szeretnének elérni.
Kockázatvállaló portfólió 5+ év közepes – magas Elsősorban a hosszabb távú megtakarításainkat, melyek a mindennapi, havi, vagy akár több éves időtávon nem hiányoznak a háztartás kasszájából.* A magasabb hozam reményében, elfogadják a piacokból eredő jelentősebb árfolyam ingadozásokat is.

 

A kockázatvállaló portfólió esetén érdemes kihasználni az árfolyam nyereségadó kedvezményeket:
https://www.vigam.hu/tartos-befektetesi-szamla/

Amennyiben indokoltnak látjuk, mindkét portfólió összetételét megváltoztatjuk az aktuális piaci helyzetnek megfelelően.

Itt olvashat részletesen aktuális mintaportfólióink összeállításának szakmai hátteréről, illetve A VIG Alapkezelő piaci összefoglalójáról (House View):
https://www.vigam.hu/house-view

 

Konzervatív mintaporfólió
Új súlyozás Régi súlyozás**
Aegon BondMaxx Abszolút Hozamú Kötvény Befektetési Alap 10% 10%
Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Befektetési Alap 30% 30%
Aegon Alfa Abszolút Hozamú Befektetési Alap 30% 30%
AEGON Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap 17,5% 17,5%
AEGON Panoráma Származtatott Befektetési Alap 7,5% 7,5%
Aegon ÓzonMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 5% 5%

 
A mintaportfólió értékének meghatározásában az újra allokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe. Aegon Online Befektetési számlán keresztül az online kezdeményezett tranzakciók teljes mértékben díjmentesek!

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.
** 2018. augusztus 7-én készült mintaportfólió alapján.

 

Kockázatvállaló mintaporfólió
Új súlyozás Régi súlyozás**
Aegon Panoráma Származtatott Befektetési Alap 5% 5%
Aegon MoneyMaxx Expressz Abszolút Hozamú Befektetési Alap 10% 10%
Aegon Alfa Abszolút Hozamú Befektetési Alap 20% 20%
Aegon Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap 25% 25%
Aegon Russia Orosz Részvény Befektetési Alap 5% 5%
Aegon Nemzetközi Részvény Befektetési Alap 25% 20%
Aegon ÓzonMaxx Abszolút Hozamú Befektetési Alap 0% 10%
Aegon Közép-Európai Részvény Befektetési Alap 10% 5%

 
A mintaportfólió értékének meghatározásában az újra allokálás tranzakciós költségeit nem vettük figyelembe. Aegon Online Befektetési számlán keresztül az online kezdeményezett tranzakciók teljes mértékben díjmentesek!

*Az AEGON Alapok befektetési politikájáról, költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódhat az Alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatójából és kezelési szabályzatából, illetve a weboldalunkon.
** 2018. augusztus 7-én készült mintaportfólió alapján.

 

A mintaportfóliók elindításával egy befektetési példán keresztül mérni is kívánjuk az összeállított portfóliók teljesítményét. Mindkét portfóliót 1-1 millió Ft-os befektetéssel indítottuk el 2011. október 10-én és minden egyes átsúlyozásnál rögzítjük a portfóliók árfolyamát is. Ügyfeleink által is könnyen megvalósíthatók a mintaportfóliók, melyek költséghatékony befektetési eszközök lehetnek, különösen akkor, ha a befektetési alapokat egy úgynevezett Tartós Befektetési Számlára (TBSZ) vásároljuk meg, kihasználva ezzel a törvény által biztosított árfolyam nyereségadó-kedvezményeket.

 

Az alábbi ábra bemutatja, hogyha 1-1 millió forintot 2011. október 10-e óta folyamatosan az aktuális ajánlott mintaportfóliónk szerint fektetünk be, az milyen növekedéssel járt volna.

 

Amennyiben konzervatív portfóliónk elnyerte tetszését, de nem szeretne időről-időre fáradni a befektetések átsúlyozásával, akkor az Aegon Smart Money Befektetési Alapok Alapja ideális megoldás lehet Ön számára. Bővebb információkat itt talál befektetési alapunkról: https://www.vigam.hu/befektetesi-alapok/abszolut-hozamu/aegon-smart-money-befektetesi-alapok-alapja/

A portfóliók kiválasztásánál több tényezőt is célszerű figyelembe venni, ezek közül a legfontosabbak a befektető kockázatvállalási hajlandósága, befektetési időtáv, mennyi ideig kívánja befektetni a pénzét a kiválasztott portfólióba, milyen a befektető jövedelmi helyzete, de emellett számos kérdést érdemes tisztázni mielőtt kiválasztja a megfelelő portfóliót.

Töltse ki tesztünket és ismerje meg saját kockázatvállalási hajlandóságát:
https://www.vigam.hu/adv/landing/kockazatviselesi-teszt.php

Jelentkezzen ingyenes személyes konzultációnkra:
https://www.vigam.hu/adv/landing/szemelyes-konzultacio.php.

Aegon Online Befektetési számlán keresztül az online kezdeményezett tranzakciók teljes mértékben díjmentesek!

Reméljük, hogy A VIG Alapkezelő mintaportfóliói hasznos információval szolgálnak Ügyfeleink befektetéseihez!Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám