Az Aegon alapkezelő az orosz – ukrán geopolitikai helyzettel kapcsolatos tájékoztatója

Tisztelt Ügyfelünk!

 

A kialakult rendkívüli háborús helyzet tőkepiaci hatásaival és az  Aegon Russia Részvény Befektetési Alap forgalmazásának felfüggesztésével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

 

A 2022. március 10-én Isztanbulban tartott Orosz – Ukrán külügyminiszteri tárgyalások sajnos nem hozták meg a várva várt enyhülést a felek között. A fegyveres konfliktus gyors befejezésére jelenleg kevés esély mutatkozik, és a meghozott gazdasági szankciók továbbra is érvényben vannak.

Oroszország a nyugati szankciókra adott válaszlépéseiben többek között megtiltotta a külföldi befektetőknek, hogy vételi vagy eladási megbízásokat indítsanak orosz tőzsdén kereskedett értékpapírokra. A Moszkvai értéktőzsde továbbra is felfüggeszti a kereskedést minden piacán. Az orosz részvénypiac jelenleg is zárva van, ugyanakkor egy esetleges piacnyitás sem jelentene jelenleg változást, mivel a külföldiekkel szembeni tőkekorlátozások, eladási tilalmak továbbra is fennállnak.

Előbbiek nyomán Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. orosz részvénypiacokhoz történő piaci hozzáférése ellehetetlenült, ezáltal befektetési jegyek értékesítése vagy visszaváltása a befektetési alapkezelő működési körében felmerülő okokból nem végezhető. Sajnálatos módon továbbra sem állnak fenn az Aegon Russia Részvény Befektetési Alap esetén a folyamatos forgalmazás újraindításának feltételei.

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. 2022. március 09-én megjelent, a kialakult rendkívüli háborús helyzet tőkepiaci hatásaival kapcsolatos részletes tájékoztatója az alábbi linken érhető el:

https://www.vigam.hu/hirek/ugyfeltajekoztato-2022-03-09/

Az Aegon Russia Részvény Befektetési Alappal kapcsolatos közleményeinket az alábbi linken érhetik el Ügyfeleink honlapunkon:

https://www.vigam.hu/jelentesek-kozlemenyek/kozlemenyek/

Tájékoztatjuk továbbá Ügyfeleinket, hogy az Aegon Russia Részvény Befektetési Alap felfüggesztése nem eredményez semmilyen változást az Alapkezelő működésében és fizetőképességében.

2022.03.11.

Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

 

disclaimer:

A kommunikációban szereplő adatok kizárólag információs célokat szolgálnak és nem minősülnek befektetési ajánlásnak, ajánlattételnek, befektetési tanácsadásnak vagy ajánlattételi felhívásnak és elképzelhető, hogy a fentiekkel kapcsolatos körülmények változhatnak. A múltbéli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni hozamokra nézve. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. nem vállal felelősséget a jelen tájékoztatás alapján hozott befektetési döntésért és annak következményeiért.

 

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám