Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása az Aegon Maraton Aktív Vegyes Alap További vételi jutalékának bevezetéséről

 

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261, továbbiakban: Társaság) ezúton tájékoztatja tisztelt Befektetőit, hogy az Aegon Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alapra további vételi jutalékot vezet be, melynek hatálybalépése 2018. szeptember 3.

Társaságunk 2018. június 6-án közzétette az Aegon Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap kapcsán, hogy módosítja az alap Tájékoztatóját, valamint Kezelési Szabályzatát, mely változás 2018. július 6-tól lép hatályba.

Az alap dokumentumainak módosítása a további vételi jutalék bevezetése miatt vált szükségessé, mely az alábbiakat mondja ki.

Az Alapkezelő az Alap Tájékoztatójának módosításával további vételi jutalék felszámítására jogosult, amely az Alapot illeti meg. Amennyiben az Alap összesített nettó eszközértéke valamely forgalmazási napon eléri vagy meghaladja a 30 milliárd forintos vagyont, ezt a forgalmazási napot követő 2. hónap első forgalmazási napjától az alap minden sorozatának további vételi jutaléka a befektetett összeg 10%-a, mely teljes egészében az Alapot illeti. Ez a további vételi jutalék mérték mindaddig érvényben marad, amíg az Alap összesített nettó eszközértéke valamely forgalmazási napon le nem csökken 28 milliárd forintos vagyon alá, mert ezt a forgalmazási napot követő 2. hónap első forgalmazási napjától minden sorozatának a fentiekben részletezett 10%-os további jutaléka eltörlésre kerül.

Az Aegon Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap fenti dokumentumok hatályba lépése előtt elérte a kitűzött 30 milliárd forintos vagyon összeget, így az arra vonatkozó szabály értelmében, 2018. július 6-át tekintjük annak a forgalmazási napnak, melyet követően, a 2. hónap első forgalmazási napja a további vételi jutalék bevezetésének napja. Ez 2018. szeptember 3-a.

Az új dokumentumokat honlapunkon érik el:
https://www.vigam.hu/jelentesek-kozlemenyek/alapok-dokumentumai/

 

Budapest, 2018. július 5.

AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám