Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása az Aegon Climate Change Részvény Befektetési Alap nevének és dokumentumainak módosításáról

 

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. (székhely: 1091 Budapest, Üllői út 1. cégjegyzékszám: 01-10-044261, továbbiakban: Társaság), a Kbftv. 139. § (1) bekezdésének b., pontjának megfelelően, ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy 2018. október 1-i hatállyal módosítja az Aegon Climate Change Részvény Befektetési Alap Tájékoztatóját és Kezelési szabályzatát . A módosítás oka, hogy a Társaság döntése értelmében átalakítja az alapot, továbbá ezzel egyidejűleg megváltoztatja annak nevét.

Az alap új neve: Aegon MegaTrend Részvény Befektetési Alapok Alapja
Az Alap új fajtája: Alapok alapja

Az alap célja, hogy a gazdasági ciklusokon túlnyúló, globális megatrendekből profitálni tudjon. Ilyen trendek lehetnek a demográfiai változások (öregedő társadalom, fejlődő piacok), a szűkös erőforrások következtében kialakuló hatékonyság növekedés (megújuló erőforrások, energia hatékonyság), az urbanizáció, vagy akár a technológiai újítások, innováció.

Az alap benchmarkja: 100% MSCI AC World Daily Total Return Net USD (Bloomberg: NDUEACWF Index)

Az alap kockázati besorolása mindkét sorozat esetén 5-ös (jelentős), melyhez tartozó javasolt minimális befektetési idő 3 év.

Budapest, 2018. augusztus 29.

Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám