VIG AM Befektetési Kilátások 2024

 

GLOBÁLIS ÉS MAGYAR KILÁTÁSOK 2024-RE – A Fed kamatpolitikájában beállt novemberi fordulat után az eddig lemaradó szektorok is felzárkóznak a „Hét Mesterlövész” részvények ralijához. Bár az európai részvények az év végi árfolyamemelkedésnek köszönhetően végül kétszámjegyű – bár az amerikainál kisebb – bővülést mutattak, nem látunk olyan tényezőt, amely miatt az európai részvények a globális átlagnál jobban teljesíthetnének.

A MAGYAR KÖTVÉNYPIAC – A hazai és külföldi kamatvágások és a lassuló globális növekedés továbbra is támogató a magyar kötvényekre nézve, ugyanakkor azokat sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezt már jelentős mértékben beárazta a piac.

MESTERSÉGES INTELLIGENCIA – NAGYOBB A FÜSTJE, MINT A LÁNGJA? VAGY A NEGYEDIK IPARI FORRADALOM BEHARANGOZÓJA? – Ha az MI továbbra is exponenciális ütemben fejlődik és terjed, akkor az elkövetkező években jelentős lökést adhat a vállalati termelékenységnek. Ha széles körben elterjed az elkövetkező évtizedben, önmagában 1,5 százalékponttal emelné a globális munkatermelékenység éves növekedési ütemét.

AZ INFLÁCIÓ ÉS AZ ARANY – A sokak által értékőrzőnek tekintett arany árát gyakran használják inflációs mutatóként. A befektetők hajlamosak aranyat vásárolni és abban tartani pénzüket olyankor, amikor az infláció növekedésére számítanak. Az arany világpiaci árát ugyanakkor a kamatlábak alakulása is befolyásolja.

További részletek a VIG AM Befektetési Kilátások 2024 kiadványban olvashatóak!

 

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám