Lépjünk olajra a részvénypiacról!?

Halóka Ádám
befektetési szakértő

A részvénypiacok májusi kedvezőtlen teljesítménye mögött, a globális gazdaságot érintő európai adósságkrízis és az a kínai intézkedéssorozat állhat, amellyel az ázsiai ország lakáspiacának túlfűtöttségét próbálják megakadályozni. Ironikus, hogy a részvényárcsökkenés pont javuló makro adatok és kedvező vállalati jelentések időszakában következett be. Az MSCI World index dollárban számolva 9.9%-kal csökkent májusban, de alig változott forintban kalkulálva, a forint gyengülésének kedvező hatása miatt.

Az S&P500 május első kereskedési napján 1189-ponton nyitott, majd komoly korrekcióba kezdett és 1089-en zárt május 28-án, amely 8,41%-os, illetve kerek száz pontos csökkenés.

Való igaz, hogy önmagában egy ilyen mértékű árfolyamcsökkenés a profi befektetők által figyelt kapitalizáció súlyozású indexben még nem feltétlenül eredményezi a kisbefektetők tömeges részvényeladásait, ám figyelembe véve a – sokat emlegetett világszintű, különös tekintettel az európai államadósság problémákat – a profi befektetők elbizonytalanodása a részvénypiacokon mindenképpen figyelemfelkeltő.

[…]

A teljes kitekintést itt találja:
Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám