Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. rendkívüli tájékoztatása folyamatos forgalmazás felfüggesztéséről

 

Tisztelt Ügyfeleink/Befektetőink!

 

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.ezúton tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy az Aegon Russia Részvény Befektetési Alap, az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Befektetési Alap, az Aegon Prémium Esernyőalap Aegon Prémium Dynamic Alapokba Fektető Részalapja és Aegon Prémium Everest Alapokba Fektető Részalapja valamint az Aegon Tempó Esernyőalap Aegon Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalapja  folyamatos forgalmazását a Kbftv. 114.§. 1/a pontja alapján 2022.02.24-től a befektetők érdekeinek védelmében felfüggeszti.

A felfüggesztés oka:

Az Aegon Russia Részvény Befektetési Alap, az Aegon Feltörekvő Európa Kötvény Befektetési Alap esetében: Oroszország és Ukrajna között kibontakozó fegyveres konfliktus, ennek következtében a tőzsdei kereskedés folytonosságának bizonytalansága, valamint a kötvénypiacok likviditásának befagyása.

Az Aegon Prémium Esernyőalap Aegon Prémium Dynamic Alapokba Fektető Részalapja és Aegon Prémium Everest Alapokba Fektető Részalapja valamint az Aegon Tempó Esernyőalap Aegon Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalapja  esetében: az érintett befektetési alapok sorozatainak nettó eszközértéke nem állapítható meg, mivel a befektetési alapok saját tőkéjének több mint 10%-ára vonatkozóan az adott eszközök (befektetési alapok) forgalmazása felfüggesztésre került.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának felfüggesztését követő első forgalmazási napról, haladéktalanul honlapunkon tájékoztatjuk Befektetőinket!

A fenti folyamatos forgalmazás felfüggesztéséről Társaságunk tájékoztatja a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyeleti szervet.

 

Budapest, 2022. február 24.

Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám