Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. rendkívüli tájékoztatása folyamatos forgalmazás felfüggesztésének fenntartásáról

 

Tisztelt Ügyfelünk, Befektetőnk!

 

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.ezúton tájékoztatja Tisztelt Befektetőit, hogy az Aegon Russia Részvény Befektetési Alap folyamatos forgalmazásának 2022.02.24-én kezdeményezett felfüggesztését a Kbftv. 114.§. 1/a pontja alapján a befektetők érdekeinek védelmében fenntartja.

A felfüggesztés oka:.
Az Oroszország és Ukrajna között kibontakozó fegyveres konfliktus nyomán az Alapkezelő helyi részvénypiacokhoz való piaci hozzáférése ellehetetlenült, az érintett befektetési alap sorozatainak nettó eszközértéke nem állapítható meg, mivel a befektetési alapok saját tőkéjének több mint 10%-ára vonatkozóan az adott eszközök forgalma felfüggesztésre került.

A befektetési jegyek folyamatos forgalmazásának felfüggesztését követő első forgalmazási napról haladéktalanul honlapunkon tájékoztatjuk Befektetőinket!

A fenti folyamatos forgalmazás felfüggesztéséről Társaságunk tájékoztatja a Magyar Nemzeti Bankot, mint felügyeleti szervet és az alap forgalmazóit.

Budapest, 2022. március 4.

 

Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám