Amire méltán büszkék lehetünk:

„Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alap – Az év szabad kötvényalapja”

Kedves Partnereink, Kedves Érdeklődők!

Engedjék meg, hogy megosszuk Önökkel A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. közelmúltban elért sikerét! Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetési alap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek.

Az Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény Befektetési Alapot a Privátbankár.hu széles szakmai közönség és zsűri bevonásával különböző mutatószámokkal figyelembe vett három éves historikus teljesítménye alapján „Az év szabad kötvényalapja” díjával tűntette ki. A díjat a képen is látható Bakos Ádám, az Alapkezelő kötvény-üzletág vezetője vette át!

Mit érdemes tudni az Aegon Közép-Európai Vállalati Kötvény befektetési alapról?

Kötvényalapunk 2011. január 12-én indult, Bakos Ádám portfólió kezelő irányítása alatt. Az Alap tulajdonképpen egy futamidő megkötés nélküli abszolút hozamú szemléletben kezelt kötvény alap, alacsony kockázatvállalási profillal (7-es skálán a második legalacsonyabb kockázati szintet foglalja el). A befektetési alap célja azonban a pénzpiaci hozamoknál magasabb hozam elérése, relatív mérsékelt kockázat vállalása mellett! Nevével ellentétben nemcsak vállalati kötvényekbe, hanem állampapírokba, illetve állami garanciával kibocsátott papírokba is fektet, mindezt azonban aktívan kezeli és amennyiben rossz piaci hangulatra számít, a portfólió jelentős részét rövid diszkontkincstárjegyekbe és MNB kéthetes papírokban is parkoltathatja. A portfólió sok befektetés között osztja meg befektetéseit (erősen diverzifikált módon), míg alapesetben a portfólió devizakitettsége forintra visszafedezett marad. Befektetési alapunk sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy napjainkra a portfólió mérete 3 év alatt közel 17 milliárd forintra duzzadt, ügyfelei között pedig mind intézményi befektetők, mind privátbanki befektetők, valamint lakossági ügyfelek is megtalálhatók.

Az alap kezeléséhez Szűcs Zoltán kötvény portfólió menedzser 2013. nyarán csatlakozott, Bakos Ádám vezetése mellett. Zoltán a portfólió kezelését mostanra teljes önállósággal végzi, azonban az alap befektetéseit hasonló befektetési stílus és filozófia mellett valósítja meg.

Videó interjú Bakos Ádám kötvény-üzletág vezetővel: https://youtu.be/OZ-6DLdiRy0

További információk az alapról: https://www.vigam.hu/wp-content/uploads/2013/04/vk-a.pdf

Mit érdemes tudni a befektetési alap-piacról?

2013-ban közel harmadával nőtt a hazai befektetési alapok tőkéje, a vagyon növekedése meghaladta az 1000 milliárd forintot, ami döntően friss pénzek beáramlásának köszönhető. A forintban kibocsátott alapok több mint háromnegyede pozitív hozamot ért el tavaly, de csak 43 százalékuk érte utol az irányadó állampapír-piaci mutatót. Óriási volt a szórás, 30-40 százalékos nyereségre és 30-40 százalékos veszteségre is volt példa.

VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. rövid bemutatása

A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. az Aegon Magyarország csoport leányvállalataként Magyarország és a régió alapkezelői piacának meghatározó szereplője. Több mint 16 éves tapasztalattal az Alapkezelő a globális cégcsoport közép-kelet-európai régiós vagyonkezelési központjaként magyar, lengyel, cseh, szlovák, ukrán, román és török vagyont kezel mintegy 5,2 milliárd euró értékben, melyből 582 milliárd forint áll közvetlen kezelése alatt. A VIG Alapkezelő szolgáltatásai közé tartozik a befektetési alapkezelés, értékpapír-kölcsönzés, befektetési tanácsadás, portfóliókezelés és az európai befektetési alapok kezelése. A Társaság szolgáltatásai intézményi és lakossági ügyfelek számára egyaránt elérhetőek.


Készítette és összeállította A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.
Felügyeleti szerv: Magyar Nemzeti Bank
Az oldalon megjelenő valamennyi információ kizárólag tájékoztatásul szolgál. A múltbéli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeni hozamokra nézve. Az itt megjelenő vélemény nem minősül befektetési elemzésnek, vagy ajánlásnak. A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. nem vállal felelősséget a jelen kiadvány alapján hozott befektetési döntésért és annak következményeiért, illetve a dokumentumban található adatok esetleges hiányosságaiért vagy pontatlanságaiért.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám