Beszélgetés Pálfi György senior portfólió menedzserrel az Aegon Maraton vételi jutalékának változásáról

 

A VIG Alapkezelő az Aegon Maraton Aktív Vegyes Alap vétele esetén 2018. szeptember 3-tól 10% vételi jutalékot számít fel, mely teljes egészében az alapot illeti majd meg – hangzott el a Pálfi György, senior portfólió menedzserrel folytatott beszélgetés során.

Az interjúban Pálfi György elmondta, hogy a díj bevezetésével az alapba történő további tőkebeáramlást kívánják megakadályozni. Céljuk, hogy az alap nettó eszközértéke megközelítőleg 30 milliárd forintnál stabilizálódjon.

 

Az interjúról készült videó:

 

(Amennyiben a fenti videó nem jelenik meg)

 

3 éve amikor az alap elindult Loncsák András, részvény üzletág-vezetővel olyan befektetési stratégiát dolgoztak ki, ami részben a régiós befektetésekre épít, ennek viszont korlátai vannak, mivel a régiós részvény piacok nem tartoznak a leglikvidebb részvény piacok közé. A 30 milliárd forint nettó eszközérték az a méret, ahol az alap meg tudja őrizni rugalmasságát, és nem okoz gondot a régiós részvények alacsony likviditása.

Az alap sikerének köszönhetően már idén júliusban elérte a 30 milliárdos kezelt vagyont – hamarabb, mint amire számítottak – , így innentől még két hónap nyílik a befektetők számára szeptember 3-ig, hogy az eredeti kondíciók szerint fektessenek az alapba, azaz még 10% vételi díj nélkül. A 10% vételi díj majd az alapot illeti meg, így a jelenlegi befektetők élvezik az előnyét, ha valaki mégis jegyezni kíván.

Az alap portfólió menedzsere azt is megemlítette, hogy más alapok esetén nem tervezik hasonló díj bevezetését.

Az Aegon részvényes csapata más abszolút hozamú alapokat is kezel, ilyen A VIG Alapkezelő legnépszerűbb alapja, az Aegon Alfa, mely mérsékeltebb kockázatú, illetve az Aegon Panoráma, amelyet 1 éve kezelnek a kötvényes csapattal közösen valamivel magasabb kockázati szint mellett az Aegon Maratonhoz képest.

Akik tehát szeptember 3-után is az Aegon Maratonhoz hasonlóan kezelt alapba szeretnének befektetni, a fentieken kívül több alternatíva közül is tudnak választani.

A VIG Alapkezelő elérhető befektetési alapjairól itt található részletes információ.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám