VIG Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalap

Befektetési Politika
Az alapról
A VIG Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalap a VIG Tempó Esernyőalap részalapja. Az Esernyőalap célja olyan jól diverzifikált, hatékony portfóliók kialakítása, melyek adott kockázati szint mellett a lehető legmagasabb hozam elérésére törekszenek. Az Alapkezelő a VIG Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalap befektetési céljának megvalósítása érdekében az összegyűjtött tőkét elsősorban A VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt. által kezelt alapokba fekteti. A Részalap befektetési jegyei elsősorban magas kockázattűrésű ügyfeleknek ajánlottak, olyan befektetőknek, akik relatíve magas hozam elérésére törekszenek, és ennek érdekében hajlandóak kockázatot is vállalni. a VIG Tempó Maxx Alapokba Fektető Részalap a VIG Tempó Esernyőalap legkockázatosabb tagja, amely legnagyobb súllyal részvényalapokba fektet. Emellett abszolút hozamú alapokat, valamint diverzifikációs céllal kis mértékben kötvény típusú alapokat is tartalmaz. Az alap pénzpiaci típusú alapokat csak a likviditás biztosítása érdekében tart. A Részalap 80% részvény, 12% kötvény, 0% pénzpiaci és 8% abszolút hozamú alap eszközarányt céloz meg. A Részalap nem kíván egyik befektetési alapból sem több mint 20%-os súlyt tartani, kivéve a VIG Alfa Abszolút Hozamú Befektetési Alapot, VIG Belföldi Kötvény Befektetési Alapot, a VIG MoneyMaxx Total Return Befektetési Alapot és a VIG Bondmaxx Abszolút Hozamú Kötvény Befektetési Alapot. A Részalap a fenti kivételek mellett 20%- ot meghaladó mértékben fektethet be a VIG Feltörekvő Piaci ESG Részvény Befektetési Alap, a VIG Közép-Európai Részvény Befektetési Alap, a VIG Nemzetközi Részvény Befektetési Alap, a VIG Maraton Aktív Vegyes Befektetési Alap, a VIG Panoráma Származtatott Befektetési Alap, a VIG MegaTrend Részvény Befektetési Alapok Alapja, valamint a VIG Feltörekvő Európa Kötvény Befektetési Alap befektetési jegyeibe. Bővebben
Kockázati besorolás
Hozam-kockázat profil
Alacsonyabb kockázat
Magasabb kockázat
1
2
3
4
5
6
7
Várhatóan alacsonyabb hozam
Várhatóan magasabb hozam

Hozamlehetőség

Az alap által elért nettó hozam
Időtáv
12 hónap
2022.év
Befektetési jegy
10.56 %
-11.47 %
Benchmark
0.00 %
0.00 %
Költségek
Költségek

A befektetési alapot az VIG online Értékpapír Számla segítségével díjmentesen vásárolhatja meg. 10 forgalmazási napot követően díjmentesen válthatja át másik VIG befektetési alapba, vagy válthatja vissza. A részletes számlavezetési kondíciókról itt tájékozódhat:
https://www.vigam.hu/szamlavezetesi-kondiciok/

Rugalmasság
Likviditás, rugalmasság

Javasolt befektetési időtáv: 3 év.
A javasolt befektetési időtávon belül is, bármikor hozzáférhet az éppen aktuális napi árfolyamon a befektetett összeghez. Ezen az árfolyamon bármikor megveheti, illetve át vagy visszaválthatja az értékpapírt az VIG online Értékpapír Számla segítségével.

Az elszámolási dátumokról itt tájékozódhat:
https://www.vigam.hu/elszamolasi-datumok/

Tudjon meg többet az alapról

Általános információk

ISIN kód
HU0000727474
ISIN kód (B sorozat)
HU0000727474
Alapkezelő
VIG Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő
Unicredit Bank Hungary Zrt.
Vezető forgalmazó
VIG Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.
Az alap nyilvántartásba vételének ideje
2021-11-09
Az alap nyilvántartásba vételének ideje (B sorozat)
2021-11-09
Alapdeviza
HUF, HUF
Referencia index összetétele
Az alapnak nincs benchmarkja
Kockázati besorolás
Közepes
Kockázati besorolás (B sorozat)
Közepes
Javasolt befektetési időtáv
3 év
Javasolt befektetési időtáv (B sorozat)
3 év
Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám