VIG Moneymaxx Feltörekvő Piaci Total Return Befektetési Alap

Forintos lakossági sorozat

Befektetési Politika
Az alapról

Az Alap célja, hogy aktív portfóliókezeléssel, az eszközosztályok közti és eszközosztályokon belüli eszközallokációval olyan befektetési portfóliót hozzon létre, amely 3 éves időtávon a befektetők számára a referenciamutatónál magasabb évesített tőkenövekedést ér el. Az Alap elsősorban feltörekvő piacokon keres befektetési lehetőségeket. A befektetési célok megvalósítása érdekében az alap portfóliójába tartozó eszközcsoportok szabadon változtathatók egy előre meghatározott kockázati profil követése nélkül.

Az Alap úgynevezett „teljes hozamú" alap, ami több eszközosztályba is fektethet, azaz ahelyett, hogy csak egy pénz- illetve tőkepiaci részterületre koncentrálna, minden adott pillanatban a lehető legnagyobb hozammal kecsegtető eszközök kombinációjába összpontosítja befektetéseit. Az Alap nem kíván egy fix indexetkövetni, nem ragaszkodik egy állandó részvény-kötvény portfólióarányhoz, hanem tág határok között kívánja mozgatni ezt az arányt, összetétele az alap hozamcéljának elérése érdekében dinamikusan változhat. Az alap befektetéseinek fókuszában a feltörekvő piacok állnak. Az Alap elsősorban a feltörekvő piaci helyi devizás állampapírok, keménydevizás állam-és vállalati kötvények és részvénypiacok között allokálja eszközeit, az aktuális piaci várakozásainak megfelelően. Az Alap így kamatkockázatot, árfolyamkockázatot, hitelkockázatot és részvénypiaci kockázatot is vállalhat. Az Alap a feltörekvő piacokon kívül más régiókban és piacokon (pl. árupiacok) is felvehet pozíciókat.

Az Alap a devizapozícióit túlnyomórészt fedezi, de lehetősége van nyitott devizapozíció felvételére is. Az Alap a portfólió hatékony kialakítását szem előtt tartva határidős és futures pozíciókat is nyithat.

Bővebben
Kockázati besorolás
Hozam-kockázat profil
Alacsonyabb kockázat
Magasabb kockázat
1
2
3
4
5
6
7
Várhatóan alacsonyabb hozam
Várhatóan magasabb hozam

Hozamlehetőség

Az alap által elért nettó hozam
Időtáv
12 hónap
2023.év
2022.év
2021.év
2020.év
2019.év
Befektetési jegy
11.69 %
22.30 %
-19.52 %
-4.33 %
3.82 %
2.89 %
Benchmark
8.68 %
9.93 %
3.04 %
-0.60 %
0.37 %
0.23 %
Költségek
Költségek

A befektetési alapot az VIG online Értékpapír Számla segítségével díjmentesen vásárolhatja meg. 10 forgalmazási napot követően díjmentesen válthatja át másik VIG befektetési alapba, vagy válthatja vissza. A részletes számlavezetési kondíciókról itt tájékozódhat:
https://www.vigam.hu/szamlavezetesi-kondiciok/

Adózás
Adózás: Tbsz, vagy adózás

Amennyiben az alap értékpapírjait VIG Tartós Befektetési Számlán tartja, úgy mentesülhet a kamatadó megfizetésétől, mely összesen a hozam 15%-a.

Tartós Befektetési Számla

Rugalmasság
Likviditás, rugalmasság

Javasolt befektetési időtáv: 3 év.
A javasolt befektetési időtávon belül is, bármikor hozzáférhet az éppen aktuális napi árfolyamon a befektetett összeghez. Ezen az árfolyamon bármikor megveheti, illetve át vagy visszaválthatja az értékpapírt az VIG online Értékpapír Számla segítségével.

Az elszámolási dátumokról itt tájékozódhat:
https://www.vigam.hu/elszamolasi-datumok/

Bakos Ádám
Szakértelem

Portfólió menedzserek: Bakos Ádám

Tudjon meg többet az alapról

Általános információk

ISIN kód
HU0000703145
ISIN kód (I sorozat)
HU0000716014
Alapkezelő
VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.
Letétkezelő
Unicredit Bank Hungary Zrt.
Vezető forgalmazó
VIG Befektetési Alapkezelő Magyarország Zrt.
Az alap nyilvántartásba vételének ideje
2003-12-11
Alapdeviza
HUF
Referencia index összetétele
100% Constans ref. index (HUF) + 7%
Kockázati besorolás
Mérsékelt
Javasolt befektetési időtáv
3 év
Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám