Tájékoztatás az Aegon csoport Felelős Befektetési Alapelveinek a frissítéséről

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. ezúton tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit az Aegon cégcsoport Felelős Befektetési alapelveinek frissítéséről az orosz-ukrán háború fejlemények nyomán, mely szerint a Vállalatcsoport kizárási kritériumokat kiterjeszti valamennyi oroszországi és fehéroroszországi székhelyű vállalatra.

 

https://www.aegon.com/contentassets/07592629abb642db88b3b63d106f153b/pr-aegon-updates-responsible-investment-policy-following-invasion-of-ukraine.pdf

 

A fentiekkel összhangban Az Aegon alapkezelő is tartózkodik az Aegon cégcsoport szintű kizárási listában felsorolt eszközökbe történő új befektetésektől. Ugyanakkor a kezelt portfóliókban és befektetési alapokban meglévő orosz és fehérorosz eszközök értékesítése jelenleg nem lehetséges, elsősorban az Oroszországban érvényben lévő tőkekorlátozások, valamint a kereskedési nehézségek és a jelentős elszámolási kockázatok miatt. Így Az Aegon alapkezelő a Fenntarthatósági Politikájában tett vállalásoknak a jelenlegi helyzetben nem tud maradéktalanul megfelelni. Az Alapkezelő mindenekelőtt ügyfelei érdekeit tartja szem előtt, így amennyiben a piaci helyzet lehetővé teszi, törekedni fogunk a fennálló befektetések tekintetében is a felelős befektetési, illetve a fenntarthatósági elvek érvényesítésére.

 

Az Aegon Feltörekvő Piaci ESG Részvény Befektetési Alap tekintetében a kizárási listán szereplő vállalatokba Az Aegon alapkezelő továbbra sem fektet be új tőkét. Az Alap portfóliójában jelenleg vannak olyan korábban beszerzett orosz részvények, melyek korábbi ESG átvilágítás alapján kerültek az alapba és a frissített kizárási listán is szerepelnek, ugyanakkor piaci leértékelésükből adódóan ezek már nem képviselnek materiális értéket az alapban.

Budapest, 2022. március 16.

Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt.

Mindig rendelkezésére állunk.
06-1-477-4814
Munkanapokon: 8-16h
Hosszított panaszbejelentés: hétfő 8-20h
06-1-477-4814
külföldről hívható szám