Tovább olvasom

Ismerje meg a VIG Megatrend
Részvény Befektetési Alapot!

Legyen részese Ön is
a globális tőkepiacok
legnagyobb trendjeinek!

Tovább olvasom

Ismerje meg a VIG Megatrend
Részvény Befektetési Alapot!

Legyen részese Ön is
a globális tőkepiacok
legnagyobb trendjeinek!

Tovább olvasom

Ismerje meg a VIG Megatrend
Részvény Befektetési Alapot!

Legyen részese Ön is
a globális tőkepiacok
legnagyobb trendjeinek!

Mi a megatrend?

A megatrendek a normál gazdasági ciklusokon túlnyúló, általában globális, az egész világot érintő hosszú távú folyamatok, melyek befolyással vannak mindennapjainkra, így komoly hatással vannak a tőzsdékre, befektetésinkre is.

Felhő alapú tárolás és kiberbiztonság

Az egyik legjobban fejlődő IT szektor

Felhő alapú tárolás
és kiberbiztonság

A felhő alapú szolgáltatások előnye, hogy megkönnyítik a cégek számára az információk tárolását, mely egy költségkímélő megoldás, mint drága szervereket használni. Biztonságossá tételük viszont óriási kihívást jelent a szolgáltatók számára. A kiberbűnözés körülbelüli költsége 2000 milliárd dollár globálisan 2019-ben.

Kannabisz

Hatalmas bevételnövekedéssel kecsegtetnek

Orvosi kannabisz

Globálisan nézve a fejlett országok jelentős részében már elkezdték a kannabisz fogyasztás dekriminalizálását. Többek között már Kanadában is törvényes meghatározott mennyiségű marihuánaszármazék vásárlása.

Millenials – Az új nemzedék

Az egyik legígéretesebb trend

Millenials

A millennials kifejezéssel azt az új nemzedéket illetik, amelynek tagjai az 1980-1994 között születtek – másképpen Y generációként is említik a mai 24-39 éveseket. Őket követi a Z generáció, akik ma 24 esztendőnél fiatalabbak. Minden korosztályra elmondható, hogy milyen témával lázadt az előző generáció ellen.

Demográfikai változások, megújúló erőforrások

Mibe fektetünk még?

Öregedés
A világ lakosságának 60 éven felüli létszáma a 841 millió (2013-as adat) főről 2050-re elérheti a 2 milliárdot.
Urbanizáció
A világ városi népessége 2045-re várhatóan meghaladja a 6 milliárd főt.
Globális elhízás
Az elhízás aránya megduplázódott az elmúlt 30 év alatt, és globálisan 1,4 milliárd fő túlsúlyos és további 500 millió elhízott.
Luxus fogyasztás
Az önbizalom, a megjelenés, és a presztizs növelése érdekében, a hiúsági fogyasztások előtérbe kerülnek a jövőben.
Energia hatékonyság
Az energiahatékonysági elvárások folyamatosan emelkednek. Célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése az energiafelhasználás terén, hiszen a legolcsóbb és leginkább környezetbarát energia az, amelyet el sem használunk.
Vízgazdálkodás
Jelenleg az egyik legnagyobb globális környezeti problémát az édesvíz egyre csökkenő készlete, a vízhiány jellemzi. 2050-re 3,9 milliárd ember fog szembesülni vízhiánnyal.
Hulladék gazdálkodás
Az éves 11 milliárd tonna hulladéknak csak a 25%-a kerül újra hasznosításra. A hatékony hulladékgazdálkodás ugyanakkor értéket teremthet azáltal, hogy lehetővé teszi számos anyag visszanyerését.
Élelmiszer biztonság
Jelenleg 805 millió ember éhezik a földön. 2050-re 9,6 milliárda fog nőni az éhezők száma, amihez 70%-al nagyobb élelmiszertermelésre lesz szükség.
Gépek közötti kommunikáció
2023-ra az M2M (machine to machine) kommunikáció meghaladhatja a globális mobilszolgáltatási bevételek 10 százalékát. Jelenleg ez kevesebb mint 1 százalék.
Internetre csatlakoztatott eszközök
A csatlakoztatott eszközök száma a következő 3 évben kétszeresére, azaz több mint 20 milliárdra nő. Számos iparágban a piaci verseny és a szabályozói környezet közösen kényszerítik ki a digitalizációt.
Robotika
Az elmúlt 10 évben 72 százalékkal nőtt az ipari robotok száma globálisan, ezalatt az USA gyártáshoz kapcsolódó munkahelyeinek száma 16 százalékkal csökkent.
E-Kereskedelem
Az ekereskedelem a legkiemelkedőbb növedési sztori, amely 23 százalékos növekedést jelent globálisan. Megváltoztak a vásárlási szokások, egyre több olyan terméket rendelünk online, ami korábban elképzelhetetlen volt.
A jövő közlekedése
Az elektromos autók, önvezető autók, internetkapcsolat és a megosztáson alapuló gazdaság lesz a változás katalizátora az elkövetkező években.

Számos rangos
szakmai díj

Számos rangos szakmai díj

Társaságunk évek óta a VIG Group egyik legsikeresebben működő vállalata, a magyar befektetési piac meghatározó, stabil szereplője. A VIG Group erős globális jelenléte, a hazai piacon betöltött kulcsszerepe Magyarországon és külföldön egyaránt érdemi versenyelőnyt biztosít számunkra.

Befektetne MegaTrendekbe?

A Megatrend befeketetési alapunkat megvásárolhatják az alábbi szerződéses partnereinknél vagy a VIG online értékpapírszámlán keresztül.

VIG Alapkezelő
logok-otp
Erste
UniCredit Bank
Concorde
Takarekbank
Raiffeisen
logok-cib
logok-mkb
logok-citi
SPB

Start typing and press Enter to search